Спортният директор на Барселона Матеу Алемани ще напусне клуба по собствено желание

...
Спортният директор на Барселона Матеу Алемани ще напусне клуба по собствено желание
Коментари Харесай

Шеф напуска Барса, получи оферта от Англия

Спортният шеф на Барселона Матеу Алемани ще напусне клуба по лично предпочитание след края на сезона, оповестиха каталунците на формалния си уебсайт. Оттам показаха като причина за решението на техния началник желанието му да предприеме нов план. Въпреки идната му разлъка с Барса той ще продължи да работи върху лятната трансферна селекция на “блаугранас ”.

“Спортният шеф на Барселона Матеу Алемани ще завърши своя престой в клуба на 30 юни, с цел да стартира нов професионален план. Въпреки че договорът му е до 2024 година, Матеу Алемани осведоми президента на Барселона Жоан Лапорта за желанието си да поеме по нов кариерен път, само че в това време увери, че ще довърши работата си върху трансферния пазар на клуба. Следователно, макар че официално ще напусне клуба на 1 юли, с помощта на импровизирано съглашение Матеу Алемани пое уговорката да довърши работата по прехвърлянията на първия състав през това лято, даже и това да се случи в последните мигове на трансферния прозорец

Включването на Матеу Алемани в структурата на първия тим след успеха на Жоан Лапорта на президентските избори разреши на Барселона да реализира интервенции, които изглеждаха невъзможни, и да обезпечи на треньора конкурентоспособен състав в границите на продължаващите финансови проблеми. Президентът Лапорта одобри това овакантяване поради уговорката на Матеу да работи върху трансферния пазар до самия край и да е разполагаем на клуба, когато това е належащо. Барселона скоро ще разгласи измененията в управлението си, щом напускането на Матеу Алемани стане факт ”, се споделя в клубното изказване.

Алемани, който има опит и като началник в Майорка и Валенсия, се причисли към Барселона през пролетта на 2021 година. Според Фабрицио Романо измежду най-конкретните варианти за негов идващ клуб е Астън Вила. Отборът от Висшата лига вече е отправил публично предложение към 60-годишния началник, като концепцията е той да работи дружно с клубния управител Унай Емери.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР